Niinkuin tuolla lukee kirjoitan opiskelusta ja opiskeluun liittyvistä perinteisistä ongelmista ja ehkä muutamia ratkaisujakin miten asioita voi selvittää. Olen kohta valmistumassa mutta opiskelut jatkuu vielä. Periksi en anna vaikka jostain kumman syystä tukea opiskeluun ei saa. Tarkoitan tällä tuella sitä että kun pääsin edellisessä harjoittelussa hienosti etenemään ja olin lähellä jo saada työpaikan kunnes selkä sanoi työsopimukseni irti..oikeastaan kirjaimellisesti koska sen jälkeen kun selkä meni niin harjotteluni lopetettiin ja samaan yritykseen ei ole enää asiaa. Kyse ei kuitenkaan ole jatkuvasta vammasta vaan sellaisesta mikä on toistunut nytten 2-3 kertaa vuosi ja usein menee muutamassa päivässä ohi. Siihen on oltava joku syy mutta terveyskuksessa ei haluta tutkia koska se maksaa RAHAA. 27-vuotiaan selkä ongelmat voi johtua monesta asiasta yksi voi olla ryhti, tai kuluminen syitä voi olle monia mutta yksi mikä pystyisi asian selvittämään olisi selän kuvaaminen. Jo perinteinen röntgen kertoisi paljon. Näin olen tutkinut selkäliiton sivuilta ja ehdottanut mutta ei vain särkylääkkeitä purkki kouraan ja sairaslomalle.

Yritin sossusta saada harkinnanvaraisena toimeentulotukena selkätuen mikä voisi olla apu tavaroiden nostelussa. Päätös oli kielteinen. Ei haluttu sieltäkään auttaa työllistymistä. Hermot alkaa käryään..opiskelua on muutamia kuukausia jäljellä ja nyt pitäisi vaihtaa alaa.

Säästösyistä päinvastoin ehdotettiin että jättäisin lapsieni tapaamiset pois. Saisi jollekkin alkoholistille sitten antaa vaikka olut rahaa.

Se mitä tarkoitan tuolla että alkoholistille olut rahaa on se että kun olen asioita tarkkaillut niin tukea annetaan mieluummin siihen että ei tee mitään kuin siihen että yrittää työllistyä.. Ne tutut jotka makaa kotona ja kieltäytyy koulutuksesta ym tienaa enemmän kun ihminen joka yrittää työllistyä. Kaikki tuet irtoaa.

Se miten koulutuksesta tai työstä kieltäytyminen onnistuu on jopa liian helppoa.. lääkärintodistus jostain olemattomasta ja kuntouttavaan työtoimintaan 4 tuntia päivä. Näin saa rahat työkkäristä+ 9€/päivä ja siihe vielä toimeentulotukea.

En kuitenkaan aio luovuttaa vaikka nytten joudun sairaslomien takia kesänkin tekeen kouluhommia. Päinvastoin teen 6 tuntia päivässä kevyttä työharjoittelua ja sen lisäksi yritän vielä etsiä lisätöitä mikä pienessä kylässä on hankalaa mutta toivon että jossain vaiheessa paikka löytyy jossa apumiestä tarvitaan.